Aesthetic Improvements Leads to Investment Returns

 

The first client came to us just as they were finalizing the purchase of a two story Class-C office building.  Understanding the desired repositioning of the building and required improvements, we worked with the client, creating a vision to revitalize the space and all infrastructure.  The results put the building in high demand, boosting rents and making it one of the more attractive buildings in the local commercial market.

After a long and talented career, the second client came to us wanting to create his very own restaurant.  He had selected a location that previously had a restaurant, but wanted to re-create the space to reflect his own style.  We worked directly with the client to create a space that is as warm and inviting as the fabulous cuisine that he so passionately prepares for his guests. 

We have experience in many commercial segments including: Office, Retail and Hospitality

 

 

IMG_1228.JPG

Where We Started

The building, a concrete tilt-up, was originally built as an automotive garage. Later it was converted to office space. When we were asked to begin the project it was clear a whole new look was required to unify years of poorly executed improvements. We sat down with the client, developed a design direction and made the changes happen.

 
3000 Bway after but before new asphalt.jpg

Working With The Hand One Is Dealt

The building needed a fair amount of work so budgets were stretched. Accordingly, we removed and re-used the existing metal facade material, maintained and enhanced the existing main door and window system, added new commercial windows at existing openings and added a hand troweled plaster coat to the front and rear of the building. Decorative planting grates, steel pergola and in-ground utilities were all set into the new front walkway.

 
3000 Bway clerstory awning.jpg

New Beginning For An Old Garage

Starting from the original building, we revised the exterior, remodeled the main lobby, all common areas and bathroom facilities. Most of the office spaces were revitalized and brightened. Working with the owner we assisted with the roof top installation of over seventy solar panels, installation of highly efficient heating and cooling systems and installed LED lighting throughout the building. We also installed infrastructure inside the building and underground that will be utilized for future improvements.


chiefs table.jpg

His Own Restaurant

Working with the chef-owner we created a personalized environment where his guests could enjoy both the experience and the excitement of a seat at the chef's table

 
Open kitchen to dining room.jpg

Open & Inviting

The Chef wanted to see his guests at every table to be sure they were happy with everything. We opened the kitchen to both the Chef's table area as well as the main dining room. The kitchen wall was wrapped in brick and walnut counter and lighting was greatly improved.

 
Bar Area.jpg

Hidden Improvements

To stretch the budget, we chose to maintain the existing bar, and to wrap it in walnut paneling. We also machined and built walnut wainscot that wrap the walls of the bar/waiting area for a cost effective and cohesive look. Previous tenants had to close early due to noise issues. We undertook extensive acoustic measures that allows the Chef to stay open late into the evening, entertaining the neighborhood.